L’obra del Jardí del MuVIM, el cost del qual s’aproximà als 4 millons d’euros, recorregué un llarc camí en diverses interrupcions per l’aparició de restants arqueològics i polèmics debats com la idea, que no s’arribà a realisar, de construir un auditori en el pati anexe.

Fa uns anys, quan les obres del Jardí de l’Hospital o Jardí del MuVIM (Museu Valencià de la Ilustració i Modernitat) es portaren a terme, era impensable que dita obra fora guardonada en la posteritat en algun premi. Pero lo que era més impensable encara és que eixe premi fora el del millor jardí del món. I és que els jardins del carrer Hospital de la ciutat, han segut guardonats en el Premi “The Pla Award 2015″ en la categoria d’Espai Públic, destacant per damunt dels més de 500 proyectes de tot el planeta que concorrien al premi en les diferents categories.

L’entrega d’estos premis tingué lloc en el Palau de Congressos de Milà, en el marc del “Architectural Forum Perspective 2015″, racó a on anualment s’entreguen estos premis creats per la revista italiana “The Pla”. La cita, que ya s’ha convertit en un event de referència mundial per a l’arquitectura i la construcció, fomenta “la calitat i la innovació” dels espais repartits per tot lo món.

El proyecte, que en el seu dia fon finançat per la Conselleria d’Infraestructures i eixecutat per la Diputació, fon eixecutat per l’arquitecte sevillà Guillermo Vázquez Consuegra. L’idea era fer una prolongació del museu, que també ell va construir, i en la que volgué recuperar i posar de relleu els restants de l’antic Hospital General i la Facultat de Medicina que va sorgir junt al centre sanitari.

En els seus inicis, la mescla de pedra, rajola i metal deixava en segon pla l’arborat. En l’actualitat tot ha canviat. El contrast és maravellós i, per eixemple, prova d’això és la zona, la que vos he mencionat ans respecte a l’auditori, anexada i que dona continuació a l’espai vert: El Pati dels Tarongers. Esta plaça simi-afonada en escalinates i grans estanteries, es compon d’un preciós arborat en el que destaca el taronger sobre pedres de l’antic restant arqueològic restaurat i integrat a l’entorn.

Escultura a la Mar Mediterrànea:

Aixina puix, els jardins del carrer Hospital són, per tant, el millor espai públic en jardí de tot lo món, gràcies a la idea innovadora i màgica de superpondre modernitat i antiguetat, construint un espai vert en els propis restants del derribe de l’antic hospital valencià junt a l’edifici del MuVIM.

0

Por admin

Un comentario en «El millor espai públic ajardinat del món es troba en Valéncia»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *