Lo más reciente >>>

Miquel Àngel Lledó, doctor en filologia: «el valencià és una llengua indiscutiblement independent i diferent del català»

Estimated reading time:1 minute, 1 second

El valencià, indiscutiblement independent i diferent del català. El punt d’encontre Manolo Soler, conegut com «Raonem», ha entrevistat recentment al filòlec valencià Miquel Àngel Lledó, que ha parlat aixina de clar.

Tots hem sentit una i mil vegades allò de «tots el filòlecs diuen que català i valencià són la mateixa llengua», «totes les universitats afirmen que…», i arguments en eixa llínea argumental. Puix be: ací tenim a tot un doctor en filologia desmontant la falàcia de la «unitat de llengües», a la qual des del pancatalanisme es pretén dotar d’un fals caràcter científic.

Lledó és colaborador de la Secció de Llengua de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), membre de l’equip tècnic del DIccionari General de la Llengua Valenciana i membre de l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA).

Les paraules del dr. Lledó tenen un valor especial, en tant en quant no responen a ningun tipo d’opinió condicionada per subvencions, nòmines de partit, prebendes o clientelisme polític.

Aixina que ya sabeu: el valencià és independent del català, i els arguments per a afirmar-ho són abundants i científicament fonamentats.

3

No Comments

Deja una respuesta

A %d blogueros les gusta esto: